Caramelized Tea Pear Tartlet

Caramelized Tea Pear Tartlet
Inglese

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

4 pears, 1,8 oz. White sugar, 4 bunches of currants, 4 sprigs of mint.

For the tea cream: 8.82oz. skim milk, green tea 0,70 oz., 3 oz. eggs, 1,40 oz. sweetener Truvia Eridania, 0,70 oz. cornstarch.

For the caramel sauce, 3,5 oz. white sugar, 1,40 oz. water.

DIRECTIONS

For the cream tea: boil the milk and tea together, leave it to infuse for 20 minutes. Strai, and pour the beaten eggs with sugar and cornstarch, cook for 5 minutes and let cool.

For the caramel sauce: cook the sugar with water until it becomes caramel, aggiungere 5,6 oz. of water and let simmer until the caramel has melted causing it to thicken slightly, allow to cool.

For pears, peel the pears and cut them in half, remove seeds, sprinkle with brown sugar and caramelize in the oven.

Place half pear on the dish and stuff with cream tea, decorate with the other half pear sliced as a fan and diced, pour the caramel sauce and a bunch of red currants and a sprig of mint.

NUTRITIONAL VALUES

  • PROTEINS: 0.67oz.; 5,6%
  • LIPIDS: 0.35oz.; 6,4%
  • CARBOHYDRATES: 10.66oz.; 88%
  • TOTAL FIBERS: 1.14oz.
  • ENERGY: 1373 kcal; 343 kcal for person

Disclaimer. Questo sito web propone contenuti a scopo informativo e di prevenzione e, in nessun caso, tali contenuti possono costituire la prescrizione di un trattamento o sostituire la visita specialistica e il rapporto diretto con il medico.

FORSE POTREBBE INTERESSARTI ANCHE

Soup of Einkorn Wheat
26/10/2015 - 13:34

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

2oz. einkorn wheat, 1 sprig of sage and one of rosemary, 1 red garlic clove from Castelliri, 2 ripe tomatoes, 5.3oz potato clean, 1,40 oz. of celery, carrots 1,40 oz., 1,75 oz. leek, 1 shallot, 1,40 oz.

Focaccine
26/10/2015 - 13:27

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

100gr di ricotta di pecora, 50gr di tartufo di Campoli Appennino, pepe bianco q.b., 2 rametti di timo, 1 pomodoro rosso,5gr olio extravergine di oliva.

Peperone cornetto
26/10/2015 - 13:26

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 peperoni cornetto di Pontecorvo DOP, 180gr patate lesse passate, 1 uovo, 40gr ricotta di bufala stagionata, 4 rametti di basilico, 4 rametti di prezzemolo,50gr zucchina, 50gr carote, 50gr sedano, 50gr fagioli corallo.

Tartelletta di pera
26/10/2015 - 13:25

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 pere, 50gr zucchero di canna, 4 grappoli di ribes, 4 rametti di menta.

Per la crema al tè: 250gr latte scremato, 20gr tè verde, 60gr uova, 40gr dolcificante truvia di Eridania, 20gr amido di mais.

Pumpkin Flower bells
26/10/2015 - 13:40

INGREDIENTS FOR  4 PERSON

FOR THE PUMPKIN FLOWER BELLS: 12 zucchini flowers, 8oz. of boiled mashed potatoes, 3 oz. fresh sheep's ricotta, 1 egg, 0.07 oz. ground white pepper, 1 slice of garlic, 2 mint leaves, 0,50 oz. extra virgin olive oil.