Loin of Baby Lamb with crushed black pepper & Cesanese del Piglio red wine sauce, on a bed of pureéd carrots & a nest of pan fried petite broccoli

Carrè di Abbacchio
Inglese

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

28 oz. Baby lamb loin, 0,15 oz. black pepper, 1.40 oz. pine nuts.

FOR THE CESANESE RED WINE SAUCE: 7 oz. Cesanese wine, 0,50 oz. cornstarch. Mix and boil for 5 minutes.

FOR THE PUREED CARROTS: 12,50 oz. of cleaned carrots, 0,35 oz. flour, 1 glass of water, 4 spring of thyme.

FOR THE NEST: 14 oz of cleaned petite broccoli, 0,35 extra virgin olive oil, 1 clove of garlic, 1 red chilli pepper; preboil the previously washed petite broccoli in water with little salt, take out of the water, drain well and pan fry with extra virgin olive oil, garlic and red chilli pepper.

FOR THE CREAM OF CARROTS: chop the carrots, add the remaining ingredients, at the end of cooking time, leave out the thyme and blend to a puree.

DIRECTIONS

Season the rack of lamb with crushed black pepper, brown in a frying pan, cook rosy, prepare the dish with the pureéd carrots in the center, cut the loin of lamb and place in the plate, pour the Cesanese red wine sauce, place the petite broccoli in the nest & decorate with toasted pine nuts.

VALORI NUTRIZIONALI

  • PROTEINS: 7 oz.; 47,4%
  • LIPIDS: 1.87 oz.; 28,3%
  • CARBOHYIDRATES: 3.61 oz.; 24,3%
  • TOTAL FIBERS: 1.26 oz.
  • ENERGY: 1691 kcal total, 422 kcal for person

Disclaimer. Questo sito web propone contenuti a scopo informativo e di prevenzione e, in nessun caso, tali contenuti possono costituire la prescrizione di un trattamento o sostituire la visita specialistica e il rapporto diretto con il medico.

FORSE POTREBBE INTERESSARTI ANCHE

Soup of Einkorn Wheat
26/10/2015 - 13:34

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

2oz. einkorn wheat, 1 sprig of sage and one of rosemary, 1 red garlic clove from Castelliri, 2 ripe tomatoes, 5.3oz potato clean, 1,40 oz. of celery, carrots 1,40 oz., 1,75 oz. leek, 1 shallot, 1,40 oz.

Focaccine
26/10/2015 - 13:27

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

100gr di ricotta di pecora, 50gr di tartufo di Campoli Appennino, pepe bianco q.b., 2 rametti di timo, 1 pomodoro rosso,5gr olio extravergine di oliva.

Peperone cornetto
26/10/2015 - 13:26

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 peperoni cornetto di Pontecorvo DOP, 180gr patate lesse passate, 1 uovo, 40gr ricotta di bufala stagionata, 4 rametti di basilico, 4 rametti di prezzemolo,50gr zucchina, 50gr carote, 50gr sedano, 50gr fagioli corallo.

Tartelletta di pera
26/10/2015 - 13:25

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 pere, 50gr zucchero di canna, 4 grappoli di ribes, 4 rametti di menta.

Per la crema al tè: 250gr latte scremato, 20gr tè verde, 60gr uova, 40gr dolcificante truvia di Eridania, 20gr amido di mais.

Pumpkin Flower bells
26/10/2015 - 13:40

INGREDIENTS FOR  4 PERSON

FOR THE PUMPKIN FLOWER BELLS: 12 zucchini flowers, 8oz. of boiled mashed potatoes, 3 oz. fresh sheep's ricotta, 1 egg, 0.07 oz. ground white pepper, 1 slice of garlic, 2 mint leaves, 0,50 oz. extra virgin olive oil.