Soup of Einkorn Wheat from Paliano with fine herbs and Bronoise Vegetables

Soup of Einkorn Wheat
English

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

2oz. einkorn wheat, 1 sprig of sage and one of rosemary, 1 red garlic clove from Castelliri, 2 ripe tomatoes, 5.3oz potato clean, 1,40 oz. of celery, carrots 1,40 oz., 1,75 oz. leek, 1 shallot, 1,40 oz. extra virgin BIO olive oil, 4 curly parsley springs.

For bronoise; 1,40 oz. celery, zucchini 1,40 oz., 1,40 oz.carrot, leek 1,40 oz., all cut into small cubes and separately blanched in water, cooled in water and drained, add the diced tomatoes previously peeled and seeded.

DIRECTIONS

keep the wheat to soak in cold water for 2 hours, add chopped sage and rosemary, 1 clean garlic clove, potatoes, leeks, carrots and shallots all in whole pieces, cooking completed take out the vegetables with little water and whisk, mix again the bronoise of vegetables, boil for 5 minutes, pour the soup into the dish and decorate with 0.35oz. of olive oil, a fillet of tomato and a sprig of sage and rosemary .

NUTRITIONAL VALUES

  • PROTEINS 1.25oz.; 11,9%
  • LIPIDS 1.64oz.; 35,1%
  • CARBOHYDRATES 5.57oz; 53%
  • TOTAL FIBERS 0.92oz
  • ENERGY 1192 Kcal; 298 Kcal for person

Disclaimer. Questo sito web propone contenuti a scopo informativo e di prevenzione e, in nessun caso, tali contenuti possono costituire la prescrizione di un trattamento o sostituire la visita specialistica e il rapporto diretto con il medico.

FORSE POTREBBE INTERESSARTI ANCHE

Zuppetta di Grano Monococco
26/10/2015 - 13:18

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

60 gr di grano monococco di Paliano ( Fr ) , 1 rametto di salvia e uno di rosmarino , 1 spicchio di aglio rosso di Castelliri ,2 pomodori maturi , patate pulite 150 gr pulito, 40gr sedano,carota 40 gr , 50 gr porro , 1 scalogno , 40 ml extra vergine di olio

Focaccine
26/10/2015 - 13:27

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

100gr di ricotta di pecora, 50gr di tartufo di Campoli Appennino, pepe bianco q.b., 2 rametti di timo, 1 pomodoro rosso,5gr olio extravergine di oliva.

Peperone cornetto
26/10/2015 - 13:26

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 peperoni cornetto di Pontecorvo DOP, 180gr patate lesse passate, 1 uovo, 40gr ricotta di bufala stagionata, 4 rametti di basilico, 4 rametti di prezzemolo,50gr zucchina, 50gr carote, 50gr sedano, 50gr fagioli corallo.

Tartelletta di pera
26/10/2015 - 13:25

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 pere, 50gr zucchero di canna, 4 grappoli di ribes, 4 rametti di menta.

Per la crema al tè: 250gr latte scremato, 20gr tè verde, 60gr uova, 40gr dolcificante truvia di Eridania, 20gr amido di mais.

Pumpkin Flower bells
26/10/2015 - 13:40

INGREDIENTS FOR  4 PERSON

FOR THE PUMPKIN FLOWER BELLS: 12 zucchini flowers, 8oz. of boiled mashed potatoes, 3 oz. fresh sheep's ricotta, 1 egg, 0.07 oz. ground white pepper, 1 slice of garlic, 2 mint leaves, 0,50 oz. extra virgin olive oil.