Pumpkin Flower bells with Potatoes, Sheep Ricotta Cheese with Tomatoes, Basil and Truffle from Campoli Appennino

Pumpkin Flower bells
English

INGREDIENTS FOR  4 PERSON

FOR THE PUMPKIN FLOWER BELLS: 12 zucchini flowers, 8oz. of boiled mashed potatoes, 3 oz. fresh sheep's ricotta, 1 egg, 0.07 oz. ground white pepper, 1 slice of garlic, 2 mint leaves, 0,50 oz. extra virgin olive oil.

12,50 oz. spring of basil, extra virgin olive oil 2 oz., 2 oz. truffle.

DIRECTIONS

With the mashed boiled potatoes, ricotta cheese, 1 egg yolk, mix well enough to stuff the zucchini flowers, seal as a bell shape and steam for about 5 minutes. Meanwhile bake for 5 minutes the tomatoes cut in 4, topped with 0,35 oz. of extra virgin olive oil and little salt.

Place the tomatoes in the center of the plate, combine 3 pumpkin flower per serving, decorate with 0,50 oz. of sliced truffle, a basil leaf, extra virgin olive oil 0,35 oz.

NUTRITIONAL VALUES

  • PROTEINS: 0.86 oz.; 9,6%
  • LIPID: 2.73 oz.; 68,4%
  • CARBOHYDRATES: 1.97 oz.; 22%
  • TOTAL FIBER : 0.31 oz.
  • ENERGY: 1020 kcal total, 255 kcal for person

NOTE

Recipe available also for celiac.

Disclaimer. Questo sito web propone contenuti a scopo informativo e di prevenzione e, in nessun caso, tali contenuti possono costituire la prescrizione di un trattamento o sostituire la visita specialistica e il rapporto diretto con il medico.

FORSE POTREBBE INTERESSARTI ANCHE

Soup of Einkorn Wheat
26/10/2015 - 13:34

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

2oz. einkorn wheat, 1 sprig of sage and one of rosemary, 1 red garlic clove from Castelliri, 2 ripe tomatoes, 5.3oz potato clean, 1,40 oz. of celery, carrots 1,40 oz., 1,75 oz. leek, 1 shallot, 1,40 oz.

Focaccine
26/10/2015 - 13:27

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

100gr di ricotta di pecora, 50gr di tartufo di Campoli Appennino, pepe bianco q.b., 2 rametti di timo, 1 pomodoro rosso,5gr olio extravergine di oliva.

Peperone cornetto
26/10/2015 - 13:26

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 peperoni cornetto di Pontecorvo DOP, 180gr patate lesse passate, 1 uovo, 40gr ricotta di bufala stagionata, 4 rametti di basilico, 4 rametti di prezzemolo,50gr zucchina, 50gr carote, 50gr sedano, 50gr fagioli corallo.

Tartelletta di pera
26/10/2015 - 13:25

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 pere, 50gr zucchero di canna, 4 grappoli di ribes, 4 rametti di menta.

Per la crema al tè: 250gr latte scremato, 20gr tè verde, 60gr uova, 40gr dolcificante truvia di Eridania, 20gr amido di mais.

Carrè di Abbacchio
26/10/2015 - 13:40

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

28 oz. Baby lamb loin, 0,15 oz. black pepper, 1.40 oz. pine nuts.

FOR THE CESANESE RED WINE SAUCE: 7 oz. Cesanese wine, 0,50 oz. cornstarch. Mix and boil for 5 minutes.