Flat Bread of Ricotta Sheep Cheese and Black Truffle from Campoli Appennino

Flat Bread
English

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

3,50 oz. of ricotta cheese, 1,75 oz. Of black truffle, white pepper as needed, 2 sprigs of thyme, 1 red tomato, 0.18oz. of extra virgin BIO olive oil

For the flat bread; 7 oz. Of flour, 0,30 oz. of yeast, 0,5oz of extra virgin BIO olive oil, 0,70 oz. of boiled potatoes, 3.5oz. of skim milk and warm water

DIRECTIONS

Make a natural bowl with your flour, milk and dissolve the yeast in lukewarm water, pour in the center of the flour, add olive oil and mashed potatoes and knead until dough is smooth and homogeneous, cover and let it rest for 15 minutes. Make small dough balls, cover and let rise in a warm area. Roll out the dough and bake in the oven at 482 fahrenheit. Cut horizontally in half the flat bread and stuff with ricotta flavored cheese with a little pepper and thyme leaves, add the sliced truffles of Campoli Appennino, garnish with red diced tomato and a few drops of olive oil and thyme.

VALORI NUTRIZIONALI

  • PROTEINS: 1.35oz.; 14,1%
  • LIPID: 1.05oz; 24,6%
  • CARBOHYDRATES: 5.9oz.; 61,4%
  • TOTAL FIBER: 0.32oz.
  • ENERGY: 1094 kcal; 273 kcal for person

Disclaimer. Questo sito web propone contenuti a scopo informativo e di prevenzione e, in nessun caso, tali contenuti possono costituire la prescrizione di un trattamento o sostituire la visita specialistica e il rapporto diretto con il medico.

FORSE POTREBBE INTERESSARTI ANCHE

Soup of Einkorn Wheat
26/10/2015 - 13:34

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

2oz. einkorn wheat, 1 sprig of sage and one of rosemary, 1 red garlic clove from Castelliri, 2 ripe tomatoes, 5.3oz potato clean, 1,40 oz. of celery, carrots 1,40 oz., 1,75 oz. leek, 1 shallot, 1,40 oz.

Focaccine
26/10/2015 - 13:27

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

100gr di ricotta di pecora, 50gr di tartufo di Campoli Appennino, pepe bianco q.b., 2 rametti di timo, 1 pomodoro rosso,5gr olio extravergine di oliva.

Peperone cornetto
26/10/2015 - 13:26

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 peperoni cornetto di Pontecorvo DOP, 180gr patate lesse passate, 1 uovo, 40gr ricotta di bufala stagionata, 4 rametti di basilico, 4 rametti di prezzemolo,50gr zucchina, 50gr carote, 50gr sedano, 50gr fagioli corallo.

Tartelletta di pera
26/10/2015 - 13:25

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 pere, 50gr zucchero di canna, 4 grappoli di ribes, 4 rametti di menta.

Per la crema al tè: 250gr latte scremato, 20gr tè verde, 60gr uova, 40gr dolcificante truvia di Eridania, 20gr amido di mais.

Pumpkin Flower bells
26/10/2015 - 13:40

INGREDIENTS FOR  4 PERSON

FOR THE PUMPKIN FLOWER BELLS: 12 zucchini flowers, 8oz. of boiled mashed potatoes, 3 oz. fresh sheep's ricotta, 1 egg, 0.07 oz. ground white pepper, 1 slice of garlic, 2 mint leaves, 0,50 oz. extra virgin olive oil.