Buffalo tenderloin fillet in a crust of Conciato San Vittore cheese with Artichokes from Priverno and Mint

Buffalo tenderloin fillet
English

INGREDIENTI FOR 4 PERSONS

24 oz. of buffalo fillet, 4 cleaned artichokes, 8 mint sprigs, 4 parsley springs, 1 red garlic clove of Castelliri, 2 oz. of extra virgin BIO olive oil, 2.8 oz of Passerina del Piglio white wine, 1 red tomato.

FOR THE CRUST OF CONCIATO CHEESE: 2,8 oz. boiled potatoes, 2,2 oz. of grated Conciato cheese, 2 egg yolks, 0,10 oz. of white pepper

DIRECTIONS

Method: mix all ingredients and form 4 medallions

Directions for the artichokes: cut reed cleaned artichokes, add 2 oz. of olive oil and wine; mint, parsley and chopped garlic, a glass of water and cook covered.

Brown the buffalo tenderloin fillets in a pan, leaving the meat rare, lying over each fillet a medallion of Conciato cheese and gratin in the grill.

Meanwhile distribute the artichokes in the center of the dish and lay the broiled buffalo fillet, decorate with mint and diced red tomato.

NUTRITIONAL VALUES

  • PROTEIN: 6.11 oz.; 36%
  • LIPID: 4.33 oz.; 57,4%
  • CARBOHYDRATES: 1.12 oz.; 6,6%
  • TOTAL FIBER: 0.96 oz.
  • ENERGY: 1929 kcal, 482 kcal for person

Disclaimer. Questo sito web propone contenuti a scopo informativo e di prevenzione e, in nessun caso, tali contenuti possono costituire la prescrizione di un trattamento o sostituire la visita specialistica e il rapporto diretto con il medico.

FORSE POTREBBE INTERESSARTI ANCHE

Soup of Einkorn Wheat
26/10/2015 - 13:34

INGREDIENTS FOR 4 PERSONS

2oz. einkorn wheat, 1 sprig of sage and one of rosemary, 1 red garlic clove from Castelliri, 2 ripe tomatoes, 5.3oz potato clean, 1,40 oz. of celery, carrots 1,40 oz., 1,75 oz. leek, 1 shallot, 1,40 oz.

Focaccine
26/10/2015 - 13:27

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

100gr di ricotta di pecora, 50gr di tartufo di Campoli Appennino, pepe bianco q.b., 2 rametti di timo, 1 pomodoro rosso,5gr olio extravergine di oliva.

Peperone cornetto
26/10/2015 - 13:26

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 peperoni cornetto di Pontecorvo DOP, 180gr patate lesse passate, 1 uovo, 40gr ricotta di bufala stagionata, 4 rametti di basilico, 4 rametti di prezzemolo,50gr zucchina, 50gr carote, 50gr sedano, 50gr fagioli corallo.

Tartelletta di pera
26/10/2015 - 13:25

INGREDIENTI PER 4 PERSONE

4 pere, 50gr zucchero di canna, 4 grappoli di ribes, 4 rametti di menta.

Per la crema al tè: 250gr latte scremato, 20gr tè verde, 60gr uova, 40gr dolcificante truvia di Eridania, 20gr amido di mais.

Pumpkin Flower bells
26/10/2015 - 13:40

INGREDIENTS FOR  4 PERSON

FOR THE PUMPKIN FLOWER BELLS: 12 zucchini flowers, 8oz. of boiled mashed potatoes, 3 oz. fresh sheep's ricotta, 1 egg, 0.07 oz. ground white pepper, 1 slice of garlic, 2 mint leaves, 0,50 oz. extra virgin olive oil.